- Tilbake til innhold -

Nedrum-elev med kalender
Artikkel fra Haugesund Avis, 28. november 2001 av Ole Oddenes.

I Sportsklubben Vard’s kunstkalender for år 2002 presenteres en ung karmøybu.
Atle Skudal heter kunstneren. Han kommer fra Torvastad og for tiden studerer han ved kunstakademiet I Firenze. Til våren blir det på tredje året for Skudal som fyller 30 når 2002 er omtrent halvferdig.

Vard-kunstneren har, likhet med en annen lokal maler, haugesunderen Stig Ristesund gått I lære hos Odd Nerdrum. Det var før han dro til Italia. Skudal har deltatt på to utstillinger der Nerdrum og hans elever viste fram bildene sine. I år var han forøvrig på kunstakademiets sommerutstilling og på Karmøyutstillingen.

Læremester Nerdrums påvirkning merkes særlig I selvportrettet. Men også I en del andre bilder er Nerdrums ånd til stede.
I den nye kalenderen får Skudal vist at han begnytter de fleste teknikker innen billedkunst. Her er oljemalerier, tegninger med både kullstift, rødkritt og blyant. Til og med kulepenn har han benyttet seg av.

Haugesund Bok & Offset AS har stått for layout og trykk og I likhet med de kunstkalenderne sportsklubben har gitt ut tidligere, kan også denne regne med stor etterspørsel.

- Tilbake til innhold -